top of page
Search
  • Writer's pictureTeamVirksom

UKE 20: Konseptutvelgelse og prototyping

Vi startet uken på Hellerud Gård hos Norges Vel. Der presenterte vi de fire konseptene vi har skapt, og vi fasiliterte en konseptutvelgelse: kun ett av konseptene skal prototypes!

Vi var veldig spente på om konseptene vi hadde lagt ville bli godt tatt i mot :)

Alle konseptene falt heldigvis i smak hos kunden! Etter tilbakemeldinger og argumenter for og i mot de ulike konseptene ble ett av konseptene valgt for prototyping. Da kunne endelig utarbeidelsen av prototypingen settes i gang.



Å gå raskt til prototyping handler om å få de viktige og riktige tilbakemeldingene på produktet eller tjenesten man har skapt. Vi skaper ikke en ferdig versjon av konseptet vi har laget, men vi lager en svært forenkelt versjon. Etter å ha brainstormet alle tenkelige kritiske hypoteser for vårt konsept - tok vi med oss de aller kritiske og testet dem på personer fra målgruppen vi jobber mot.


Den første testen av prototypen vår kaller vi for iterasjon1. Når vi har testet den, analyserer vi tilbakemeldingene vi har fått og justerer prototypen deretter. Når iterasjon2 er skapt, må vi ut å teste den - og sånn går nu dagan :-)



Det å prototype raskt har mange fordeler, blant annet at man kan finjustere underveis mens man bygger det basert på tilbakemeldinger fra den faktiske målgruppen, altså de som skal bruke produktet eller tjenesten. Om man ikke åpner opp for tilbakemeldinger fra målgruppen før produktet eller tjenesten før det er helt ferdig, kan man i verste fall ende opp med å skape noe som det ikke er marked for.

7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page