top of page
Search
  • Writer's pictureTeamVirksom

Bakgrunn for prosjektet

Updated: May 4, 2019

Ut i fra bærekraftsmål nr. 11 som teamet ville jobbe med, definerte vi et scope basert på teamets motivasjon og interesseområde: “Skape sosial tilhørighet for et voksende Oslo. Løsningen skal ha fokus på dynamiske byrom, grønne innovasjoner, og byliv som endrer seg.”


Dette var rammen for vår mulighetsorientering, og vi begynte å jobbe med innsikt og skaffet oss oversikt over ulike aktører som jobber med byutvikling. Etter mange prosesser snevret vi oss sakte men sikkert inn mot urbant landbruk. Det var noe nytt og spennende med det som trigget oss. Med klimaendringer, økende temperatur og havnivået som stiger vil vi kanskje ikke kunne importere like mye mat i fremtiden, og Norge importerer 60% av all maten vi spiser. I tillegg var det noe med det grønne og sosiale aspektet, skape sosial tilhørighet og til og med kanskje nye arbeidsplasser.

Vi har analysert dette bildet og sett på mulighetsrom hvor vi kan skape en forretningsmodell for våre ideer. I prosessen med å utarbeide gode forretningsmodeller og verdiforslag, har vi holdt kontakten med dem vi mener har vært viktige for denne utviklingen. Scopet har endret seg flere ganger siden den gang.


Så hvem er vi?

Vi er fem studenter fra Emergence School of leadership som sammen skal jobbe med urbant landbruk. Teamet vårt består av tverrfaglig erfaring og utdanning fra samfunnsøkonomi, experience and event design, markedsføringsledelse, statsvitenskap og fotografi. Sammen er vi et livlig og engasjert team. Sammen med vår kunde Norges vel har vi blitt enige om et nytt scope som lyder: "Hvordan kan vi hjelpe Norges Vel med å tilrettelegge for nye samarbeidsformer innen urbant landbruk. Løsningen skal ha fokus på lokal kunnskapsdeling."

Fra venstre. Oscar, Tonje, Jenny, Sarah og Thorbjørn

Kort om Norges Vel:

Det Kongelige Selskap for Norges Vel er en 200 år gammel, sterk og uavhengig medlemsorganisasjon. De er kjent som en historisk sterk samfunnsbygger og pådriver innen bygging av institusjoner og samvirkelag. Norges Vel arbeider med å øke lokal næringsutvikling og å løfte frem nye, norske mat- og opplevelseskonsepter. De har lagt grunnlaget for godt etablerte og velfungerende samvirkemodeller, og andre former for samarbeid. Vi er veldig stole av å kunne samarbeide med Norges Vel på dette prosjektet


10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page